Cookie-inställningar

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.

Skip to content

Plockmat på pinne – Görans köttbullspinnar

(0)
  • 30 – 60 MIN
  • 6
  • Lätt
cocktailpyörykät juhliin

Snittar, tilltugg, plockmat…Kärt barn har många namn. Om du vill laga små läckerheter till festen på ett snabbt och enkelt sätt är cocktailpinnar ditt perfekta verktyg. Plockmat på pinne passar i alla festliga sammanhang, lika bra på julbordet som till nyårsminglet. Här är tre enkla recept som uppskattas av både stora och små. Varsågod!

cocktailpyörykät juhliin

Ingredienser:

Köttbullspinne med tomat och mozzarella

delikatessköttbullar från Görans
små mozzarellakulor
färsk basilika
cocktailpinnar

Köttbullspinnar med potatis och halloumi

delikatessköttbullar från Görans
rödlök
färsk basilika
gul körsbärstomat
halloumi
potatis
olivolja
paprikapulver
salt
svartpeppar
cocktailpinnar

Köttbullspinnar med lök och fullkornsbatong

fullkornsbatong
delikatessköttbullar från Görans
gul lök
körsbärstomat
majonnäs 
cocktailpinnar

Gör så här:

Köttbullspinne med tomat och mozzarella

1. Halvera köttbullarna.

2. Trä en halv köttbulle, en mozzarellakula och ett basilikablad på varje pinne.

3. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!

Köttbullspinnar med potatis och halloumi

  1. Tvätta potatisen noggrant, behåll skalet. Tärna potatisen och häll bitarna i en skål. Blanda sedan ner olivolja och kryddor.

2. Sätt bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut den tärnade potatisen på plåten. Värm ugnen till 225 grader och rosta potatisbitarna i ugn 35–40 minuter.

3. Medan potatisen är i ugnen kan du passa på att halvera köttbullarna och tomaterna. Skär också rödlöken och halloumin i bitar.

4. Trä slutligen ingredienserna på cocktailpinnen. Börja med en bit potatis, sedan halloumi, tomat, rödlök, basilika och en halv köttbulle. Kolla receptbilden om du vill ha en modell.

5. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!

Köttbullspinnar med lök och fullkornsbatong

1. Skiva löken och bryn den i smör.

2. Skär batongen i skivor och dela sedan varje skiva på mitten. Halvera även köttbullar och körsbärstomater.

3. Bred majonnäs på brödskivorna och stapla övriga ingredienser ovanpå. Stick slutligen en cocktailpinne genom allt för att hålla ingredienserna på plats.

4. Lägg upp allt snyggt på ett fat och servera!

Tips! Värm gärna köttbullspinnarna på svag värme i ugn en stund innan servering.

  • Köttbullar och färs

Skriv en värdering